Tuesday, November 27, 2012

Langkawi

Sudah 3 hari kami di Langkawi... Kali ni kami pergi bertujuh... Mama, baba, nabeela, nadeea, adeeb, atok dan nenek.....

Hari pertama
Kami menaiki kapal terbang Air Asia dari Lcct pukul 4.20petang... Alhamdullillah sampai ke Airport Langkawi sejam kemudian.. Sewa kereta innova dgn harga RM350 untuk dua hari... Then, otw ke hotel, kami tapau nasi dulu.. Masing2 dah kebuluran... Makanan dlm flight kan mahal2.... Pastu check in kat Hotel Bahagia.... Terus mencekik... He..he... Lapar betul...

Sebelah malam kami ke Dataran Lang.. Alhamdullillah hari tak hujan... Besarkan helangnya??? 10 tahun lps pun kami pernah ke sana.... Lps jalan2 dan tangkap gambar, kami singgah kedai mamak dan makan lagi.....

Hari kedua
Awal pagi lepas sarapan, kami terus menuju ke Makam Mahsuri.. Bayaran masuk dewasa rm5, dan kanak-kanak rm2.50... Dah usang dah rumah mahsuri tu.. Takut je waktu kat atas tu.. Mcm nak roboh je... Nadeea paling byk bertanya pasal Mahsuri ni...

Destinasi seterusnya MARDI.. Tapi tak jadi masuk sbb bayaran masuk RM 20 utk dewasa dan RM 10 untuk kanak2..tumpang toilet je lah...

Lps tu kami ke Beras Terbakar.. Sempatlah shopping sikit2... Seterusnya ke Pantai pasir hitam dan Langkawi Craft.... Destinasi terakhir ke Telaga Air Hangat.... Setelah puas merendam kaki, kami balik ke hotel....

Sebelah malam, cuaca tidak mengizinkan.. Hujan lebat.. Jadi kami hanya makan malam je kT sebuah restoren Thai... Hatga boleh tahan.. Kmi makan tomyam, ayam padprik, sotong goreng tepung, telur...  Dan harganya Rm108... Tapi sedaaaaaappppp....

Hari ketiga

Tak tau nak ke mana.. He..he... Kemudianlah update ye... Kali ni kami tak naik cable car...


Saturday, November 3, 2012

Lama dah tak update status dan story kat sini... Asyik update status kat fb aje ( itupun kdg2) ... Alasannya macam biasalah... Bizi di sekolah dan di rumah... Dan yg sebenarnya malas... Lagipun ntah ada yg baca ke idak blog ni....

Adeeb dah masuk 10 bulan dah... Cepat masa berlalu... Giginya pun dah tumbuh 2 batang.. Adeeb start meniarap 4 bulan, merangkak 7 bulan.. duduk 9 bulan setengah... Sekarang dah berdiri... Agak2 bila nak jalan ye...

Result exam akhir tahun nabeela dan nadeea utk sekolah kebangsaan kurang memuaskan.... Kena buat sesuatu waktu cuti sekolah ni... Dah plan nak hantar nabeela ke kelas tuition sains... Dia agak lemah dalam mata pelajaran sains.... Nadeea kena start hafal sifir.... Dan kena byk buat latihan...

Sekolah hanya tinggal seminggu je lagi.... Tak sabar nak habiskan ... Tahun ni agak penat dan selalu hilang sabar waktu mengajar.. Faham2 ajelah kena mengajar kelas hujung..... Memang tiap2 hari kena menjerit..... Taktaulah tahun depan kena ajar kelas mana.....

Ahad ni ada annual dinner kat hotel flamingo .. Mama bawa nebeela dan adeeb je... Nadeea ikutlah baba dia jalan2..... Tema 'arabian night'.... Memang kalau gi dinner tak pernah ikut tema pun.... Yg penting lucky drawnye... Harap2 tahun ni dpt yg grand2...... Amin...