Saturday, December 25, 2010

AKHIRNYA MENJADI GAK REUNION NGAN KENGKAWAN UPM AKU A.K.A EX-HOUSEMATE AKU.. KITAORG JUMPA KAT KRTU TUDM SUBANG.. AIDA NGAN TIGA ORG ANAKNYA TANPA ABG YEN SBB ABG YEN KAT AFRIKA NI.. DAN AIDA YG PERTAMA SAMPAI DLM KUL SEBELAS PAGI.. DIIKUTI K.SHIMA, ABG MAN DAN AMIR YG SAMPAI 11.15PAGI... THEN BARULAH AKU SAMPAI BERSAMA BABA DAN ANAK2 IAITU KIRA-KIRA 11.30PAGI... SAMPAI JE ANAK-ANAK TERUS MASUK POOL. DLM KUL 1 BARU IFA SEKELUARGA DTG.. DIIKUTI DGN K,JEM SEKELUARGA. YAN MENYUSUL SEJAM KEMUDIAN... YAN LEWAT SIKIT SBB KENA KEJA.. APAPUN MMG BEST BERJUMPA SEMUANYA... TERINGAT KISAH KITA WAKTU BELAJAR SAMA-SAMA DULU... BILA AGAKNYA NEXT REUNION KITA YE???

Friday, December 24, 2010

Seminggu tanpa tv memang boring... akhirnya aku amik keputusan beli tv baru... puas hati rasanya.. so WELCOME TO MY HOUSE.. LG

Thursday, December 16, 2010

n3 sebelum ni updated guna hp. Harini baru berpeluang updated guna laptop. Dapatlah 'cat' umah ni.

tv

TV rosak...............................

Monday, December 13, 2010

rumah baru

syukur skrg dah pindah umah baru. walaupun umah ni umah sewa tapi selesalah jugak. selamat tinggal desa tanjung... mama, baba dan anak2 akan tetap mengingatimu. lebih kurang lapan tahun tinggal di sana. jgn risau desa tanjung kami akan tetap mengunjungimu kerana 'kaulah' rumah kami... rumah skrg ni rumah sewa aje. ntah sampai bila kami akan tinggal di sini. oh ye.. utk pengetahuan semua, kami pindah sini hari sabtu lepas... kami sewa lori lima tan dengan lima org pekerja.. doranglah yg angkat semua barang tu.. kami hanya melihat saja... tapi yg penat ialah packed barang dan unpack barang je... setakat ni dah 80% siap unpack kot... cuma baju-baju yang belum unpack sbb takde almari nak letak.. almari kat desa tanjung mmg sengaja kami tinggalkan.. susah nak angkut naik atas lori... almari mekap pun kami tinggalkan... sayang sebenarnya sbb tu almari perkahwinan kitaorg... tapi baba suruh tinggalkan, kenalah mama ikut... kat umah baru ni ada satu bilik khas buat anakk-anak.. biar diaorg selesa belajar dan selesa tidur... dan biar diaorg belajar kemas bilik sendiri... mujur kedua duanya perempuan, tak perlulah asingkan bilik... nadeea dan nabeela pun dah semakin besar... mestilah kena pandai kemas bilik sendirikan?? umah kat desa tanjung tu ada tiga bilik, tapi kat sini ada dua bilik je.. makin keciklah umah skrg ni kan.. tapi takpelah dekat dgn tempat keje mama dan baba... lagipun dah letih naik turun tingkat lima kat desa tanjung tu... nanti ada rezeki lepas ni nak beli umah teres pulak... oklah.. asyil citer pasal umah je.... 

Sunday, December 5, 2010

 cuti sekolah dah makin susut ni..... Masa mmg pantas berlalu.. bulan ni bulan terakhir utk 2010. bulan dpn dah masuk tahun baru.. dan tahun depan usia perkahwinanku masuk tahun yg ke sepuluh.... syukur kami bahagia dgn dua org cahayamata... cahayamata ketiga belum lagi menyusul.. takde rezeki lagi... 

Saturday, December 4, 2010

bila malas merajai diri...

plan harini nak pack brg... tapi terlalulah malasnya......... jd apa aje yg aku buat ye... tidur le... then bila lapar masak nasi.. nak tau lauknye....?. disebabkan belum top-up brg dapur, jadi aku cuma goreng ikan bilis, goreng telur dan masak sardin... dah tu yg ada.... actually ada daging lembu kat peti ais tu.. aku je yg malas nak 'mengerjakannya'.... dan aku juga layan fb... selain tu vakuum umah dan melakukan aktiviti 5s sikit-sikit.... cuti kali ni mmg aku nak melupakan alam pekerjaan aku tu... nak rilex dr beban keje.. nak hilangkan stress.... 

pindah

brg2 kat umah desa tanjung ni dah 85% siap packing and labeled... adalah sikit lagi yg blm siap... sbb kotak habis dah... tu yg smlm aku balik banting... amik kotak dan jenguk parent aku sekali.... dan makan ketam masak lemak yang my mum masak... sodapnyeeerrrr..... aku balik banting ngan anak2 je sbb my hubby keje... mujur my hubby bagi keizinan aku drive sorang2 balik banting... lagipun dah biasa dah..... harini nak menyambung pack brg... aku plan nak pindah harini tp my hubby kata sabtu minggu dpn... so aku ikut ajelah kata-kata suami kesayanganku itu... nak citer pasal umah sewa baru aku tu... umah tu apartment persendirian... ada empat tingkat je... tuan rumah duduk atas sekali... so ada enam penyewa ajelah... umah aku tingkat dua... kawan aku yg rekemen umah tu... dia duduk tgkt satu tapi skrg ni dia dah pindah umah kat kajang..... oh ye... pasal umah ni... ada dua bilik je... tapi takpelah... nanti ada rezeki nak beli umah teres... umah yg aku duduk skrg ni kenalah kami sewakan.... tapi syg betul ngan umah ni... dah nak masuk lapan tahun tinggal kat umah ni.... babai desa tanjung....

Friday, December 3, 2010

bercuti

JUMAAT MINGGU LEPAS KAMI BERTOLAK KE PENANG.... TIDO SEMALAM DI PENANG... DAN SABTU TU MAJLIS PERSANDINGAN ADIK AKU DI KAMPUNG PELET.... PTG TU AKU DAN FAMILY BANTING BERTOLAK KE BUKIT MERAH... DUA MALAM TIDO DI BKT MERAH.... SIANG AHAD BERSERONOK DI WATERPARK... SEBELAH ML,NYA KE ZOO TAIPING.... DAN PAGI ISNIN BALIK SEMULA KE KL......
laptop dah tersimpan kemas dalam beg... aku online pun guna hp baba... kalau baba gi keje tak dptlah aku online.... tu yg pepagi selalu buat keje ni... keje ape? baca fb.... he...he... blog aku ni pun dah lama tak update... barulah harini terpanggil utk update... 

Rumah baru

cuti sekolah dtg lagi..... cuti kali ni aku sibuk mengemas brg utk pindah ke rumah baru. aku dah bayar sewa rumah tu utk bulan nov lagi tapi separuh bln jelah... tapi sampai ke hari ini masih lagi tak tido kat sana.... brg2 baru 5peratus dah angkut ke umah baru... selebihnya dalam bln dec nilah..... syg sebenarnya nak tinggalkan umah skrg ni... ialah umah sendiri... dah hampir lapan tahun duduk umah ni.... org lain pindah dari umah sewa ke rumah sendiri tapi kami sebaliknya... takpelahkan... lepas ni dekat sikit nak ke sekolah dan baba pun dkt sikit nak ke ofis....