Monday, November 30, 2009

hai

Aku takde idea nak mencoretkan apa2... cuma aku rasa tak best dan gelisah sebab sampai sekarang ni tak tau lagi bila nak posting.. kalau ikut surat lantikan, tarikhnya ialah 1 december tapi masih lagi tak tau sekolah mana ditempatkan...

hari ni banyak tempat gak aku pegi... pusat service proton, tesco, bank, dll... dan banyak orang yang aku call untuk cuba menyelesaikan beberapa masalah....................................... tapi masalah tersebut masih gak tak settle....

Thursday, November 26, 2009

Syukur

Alhamdullillah..... syukur ... kerana aku dah berjaya melalui KPLI. Diam tak diam, dah hampir setahun aku menjadi pelajar di IPGM, KBM. Dan semalam adalah hari terakhir aku berada di sana.. semalam juga adalah hari peperiksaan untuk KISSM.

Banyak suka daripada duka sepanjang aku bergelar pelajar di sana... dan selepas ini aku akan melalui kehidupan sebagai seorang guru pula... dimana aku akan dipostingkan... itu belum diketahui lagi.. dan harapan aku biarlah di negeri Selangor juga... dan janganlah terlalu jauh dari rumah.....

Kepada rakan-rakan sekelasku,
Aku mintak maaf banyak2 jika sepanjang kita bersama aku dah melukakan hati korang..
Aku doakan korang akan berjaya dan bahagia di sekolah masing2... jangan lupa dengan persahabatan yang pernah terjalin antara kita. Tentu aku akan merindui korang........

Sunday, November 15, 2009

Semalam, hari ini dan esok

Semalam14 November 2009

Kejohanan sukan SKPBP(2).... Nabeela masuk 3 acara.
1) Lari berganti 4 x 25m (perempuan) - dapat juara
2) Lari berganti 4 x 25m (campur)
3) Lari 80m

Untuk no. 2 dan 3 rasanya Nabeela dapat no. 3. Mama tak pasti sebab semalam tak sempat nak bagi hadiah dan akan diberi esok. Semalam nabeela hanya sempat ambil hadiah untuk no.1. Tahniah sayang... kuat jugak anak mama berlari...

Hari ini, 15 November 2009

Petang ni ada majlis penyampaian hadiah bagi Sekolah Kafa al-Husna. Nabeela juga bakal terima hadiah sebab keputusan peperiksaannya dia dapat no. 1. Tahniah sekali lagi sayang.

Esok, 16 November 2009

HARI JADI SAYA YANG KE 33 TAHUN.

Friday, November 13, 2009

TUGASAN PSK KPLI 2009


Tahniah kepada semua ahli geng bulat. Kita dah berjaya menyiapkan tugasan kumpulan kita. dan sekarang sila siapkan tugasan individu anda.

Wednesday, November 11, 2009

Aku yang ngantuk dan cuai

Petang tadi kelas aku habis awal sikit. so dalam pukul 4.20 petang aku dah sampai umah. Disebabkan terlalu mengantuk aku mengambil keputusan untuk tidur sekejap dan dah set jam nak bangun kul 5 sebab nak amik anak-anak aku balik sekolah. Dalam kul 7, baba call dan aku terkejut sebab aku tak amik anak2 lagi........ Ya Allah, cuainya aku........ maafkan mama sayang......... Kesian anak-anak aku....................

aku boleh lakukan...

Aku harus memulakan untuk mencari bahan-bahan untuk assignment KISSM yang perlu dihantar pada minggu depan.

Kemalasan harus dibuang jauh
Kengantukan harus ditolak ke tepi
Kerajinan harus datang menerjah diri
Kesungguhan mesti diteruskan...

Ya... aku boleh lakukan...aku boleh lakukan...aku boleh lakukan...aku boleh lakukan...aku boleh lakukan...

Saturday, November 7, 2009

Salam 1 Malaysia

Salam semua..

Dah lama tak mencoretkan sesuatu disini. Almaklumlah sibuk dengan interview SPP dan exam. Alhamdullillah dah selamat cuma result tak tau macam mana. Harapan aku supaya aku dan rakan-rakan lulus dan berjaya.

Hari ini mula kursus induksi SMM. Dan di akhir kursus ini iaitu pada 25 November ada exam pulak... aku tgk contoh2 soalan memang mencabar.. semuanya berdasarkan fakta. takleh nak menggoreng... Aku rasa mulai minggu depan aku akan mula study. InsyaAllah... hari ini, esok dan lusa aku nak relax dulu.... rehatkan otak setelah bertungkus-lumus belajar utk exam haritu.. iye ke aku bertungkus lumus???? he...he... tapi aku dah berusaha sebaik mungkin...

Aku ni sekarang dah ada geng baru yang dinamakan 'The bulats" dan baru tukar nama ke 'Gebu-gebu's"..... tapi fizikal aku tak begitu.... oleh sebab fizikal aku lain dari dorang, maka aku dilantik menjadi ketua...he..he.. macam budak-budakkan... saja je nak menggembirakan hati. Tapi memang best kawan ngan dorang ni... terutama ani yang mempunyai perangai pelik.... mana tak peliknya.. ila bawak kete, bila berhenti di traffic light, boleh lak ani tolong angkat hand brek.... advance betul ani ni...
Ila still maintain dengan perangai pelupa dia tu...he..he... tapi mungkin dah berubah sikitlah... hari ni dia dah insaf tak tidur waktu p&p.... wati pulak dah ada 'kuasa' baru iaitu menilik..... layan ajelah.... roz pulak harap apa yang diimpikan menjadi kenyataan.....

Aku asyik citer pasal 'Gebu-Gebus'... cemburu pulak kawan-kawan yang lain nanti... Apapun untuk semua geng 2C... korang memang best... teringat kenangan kita sewaktu semester 1 dulu.. sekarang dah hampir sampai ke penghujungnya.... dan tahun depan kita akan di postingkan dimerata-rata tempat... sudah tentu kita akan merindui satu sama lain... kenangan selama setahun bersama akan dikenang..............

Plan aku esok pagi ialah untuk mengemaskan stor umah aku nii.... harap-harap kesampaian niat aku ni....................... akan ku buang mana-mana yang tidak diperlukan lagi........ dan harap-harap suamiku akan membantu.... he..he.. abang akan bantu kan..... tau abg rajin.....

Oklah itu aje coretan aku ni... salam sayang buat semua...

Oh ye... saja nak share ngan u all, Nabeela dapat no. 1 dalam peperiksaan sekolah agama.. Syukurlah... terima kasih kepada baba yang menjadi cikgu... mama tak dapat nak ajar sbb mama pun nak exam gak. Untuk sekolah pagi baru habis semalam, tak tau bila nak dapat result tu... tak lupa pada anak ke dua ku iaitu Nadeea yang semakin menurun prestasinya... dia dapat no. 6. Apapun Alhamdullillah... tahun depan Nadeea kena usaha dengan lebih keras lagi. Mama doakan anak-anak mama akan berjaya di dunia dan di akhirat....... dan InsyaAllah tahun depan plan nak tambah sorang lagi. Harap-harap dimakbulkan mendapat anak lelaki... Amin.....